Een grote beurs als SEMA in Las Vegas wordt vaak voorafgegaan door lange dagen met veel koffie waarbij deadlines gehaald moeten worden. Komt er daarna een periode met welverdiende rust? Niet zo mal doen. De reacties op de Shelby F-150 Super Snake Sport waren blijkbaar zo positief dat de fabrikant snel aan het werk ging om de auto productieklaar te krijgen. Hij komt begin volgend jaar al.

De foto’s die je hierboven ziet, zijn van de Shelby F-150 Super Snake Sport Concept. Shelby zal nog wel wat kleine aanpassingen moeten doen voor de productieversie van de superslang. Het vermogen is al omhoog gegaan van een al behoorlijke 765 pk naar een bijna idiote 781 pk. Jeetje. Dat vermogen komt van een door een supercharger aangejaagde V8, waardoor de F-15o van 0 naar 96 komt in 3,5 seconden en van 0 naar 161 in 8,3 seconden. Dat zijn nog eens overtuigende cijfers.

Alle 250 geplande exemplaren van de Super Snake krijgen uiteraard vierwielaandrijving, minder bodemvrijheid, een nieuwe uitlaat, aangepaste wielen en (godzijdank) een verbeterd remsysteem. Om nog maar te zwijgen over die subtiele *kuch* carrosserie en genoeg grafische kenmerken van Shelby. De definitieve productieversie zien we begin volgend jaar voor het eerst, maar de prijzen van de versie met atmosferische motor beginnen bij 77.763 euro. En voor de volledige, angstaanjagende versie met 781 pk betaal je zo’n 84.357 euro. Zonder Nederlandse belastingen, uiteraard…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)