De Ford Mustang Shelby GT500 is in trek. Ter ere van het 40-jarig bestaan bracht de Ford-tuner een gelimiteerde 40th anniversary versie op de Amerikaanse markt. In mum van tijd waren ze door de voorraad heen. Voor modeljaar 2009 komt Shelby daarom met een extra oplage van 749 exemplaren, volledig identiek aan zijn voorganger, alleen ontbreekt het 40th anniversary-logo. Who cares? En het wordt nog mooier…
 
Van de 749 nieuwe krachtpatsers zijn er namelijk 175 bestemd voor buiten de Verenigde Staten. Dat betekent dat, als we heel veel geluk hebben, misschien Nederland ook aan de beurt komt. Laten we het hopen!
Wat maakt de Shelby GT500KR nou zo bijzonder? Wellicht dat je warm wordt van de 5,4-liter grote V8-krachtbron, die voorzien van een supercharger en het zogeheten ‘FRPUP’ liefst 540 pk op de achterwielen overbrengt.
 
FRPUP?? De afkorting staat voor Ford Racing Power Upgrade Pack. Hieronder verstaat de tuner onder meer een andere (sportievere) afstemming van vering en demping, speciale wielen, een carbon motorkap en kortere overbrengingsverhoudingen van de bak.

Reacties

Meer van TopGear