Het is de beurt van Shelby om een zet te doen in het prolongatie-spel. En zoals bij schaken mag je de eerste beurt twee stappen doen. Daarom zijn hier de Shelby Mustang GT500 Super Snake én de Shelby Series 2.

Te beginnen bij de Mustang. Shelby pakt tien bestaande Mustangs uit 1967 en geeft ze de volledige GT500 Super Snake-behandeling. Ze krijgen allen een speciaal identificatienummer van Shelby mee en worden opgenomen in het Shelby-register.

Wat is een Mustang GT500 Super Snake eigenlijk?

De originele Super Snake was een gestoorde creatie. De auto werd samen met Goodyear ontwikkeld om banden mee te testen. Shelby wilde maar al te graag een gelimiteerde oplage produceren. Maar een race-V8 met 528 pk, remschijven, een gelimiteerd slipdifferentieel en stuggere veren dreven de prijs zo op, dat het idee niet winstgevend leek. En toen was dat waarschijnlijk ook de realiteit.

Maar nu autofabrikanten letterlijk kunnen vragen wat ze willen voor auto’s, is de tijd rijp om de productie op te starten. De Super Snake bewees zichzelf toen Carroll Shelby ermee de 274 km/u aantikte. Helaas bleef het bij één exemplaar. Tot nu, dus. De 2018-versie krijgt een flinke V8 met nét geen 560 pk. Schakelen doe je met een handbak met slechts vier versnellingen. Hij kost 212.000 euro, exclusief belastingen. De racestrepen zijn inbegrepen.

En de Shelby Series 2?

Zoek je iets met meer rondingen? Shelby maakt ook vier extra exemplaren van de Series One, maar dan met de naam Series 2. De ongeliefde cabrio moest de spirituele opvolgers zijn van de Cobra en kwam in 1996 op de markt.

Destijds kreeg je een 4,0-liter V8 met 466 of 324 pk. De Shelby Series 2 krijgt iets meer: 811 pk. Bovendien is hij 12 procent lichter dan het origineel. De prijs is nog niet bekend, maar dat maakt ook niet veel uit. Want je gaat voor de Mustang GT500 Super Snake, toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)