Slechts een zeer select gezelschap kan zonder te liegen zeggen dat ze Enzo Ferrari hebben verslagen op het circuit. Of nog beter: tijdens Le Mans. Carroll Hall Shelby mag zich tot dat exclusieve clubje rekenen nadat hij Ford in 1965 hielp de GT40’s als eerste over de finish te krijgen.

Dat was slechts een van de momenten die Shelby zelfs na zijn dood nog onsterfelijk maken. En nu kun jij een greep uit de collectie van Carroll Shelby doen. Een deel van zijn privécollectie gaat binnenkort onder de hamer. En ja: natuurlijk zit er een Shelby Cobra bij. Al is dat bij lange na niet het eigenzinnigste model.

Wat dacht je van deze zeldzame Dodge Shelby Dakota Prototype met zo’n 200 pk? Of deze onbegeerlijke Dodge CSX VNT met 177 pk. Wellicht het coolste item op de lijst is een heuse Shelby Aurora V8 CAN-AM-racer. Veel unieker ga je ze niet vinden.

Is de Shelby Series I meer iets voor jou? Of een Ford GT Heritage Edition in Gulf-kleuren? Of een stel De Tomaso’s? En anders had de beste man ook nog een Ford Model A en Model T. Meneer Shelby had een goede smaak als het ging om auto’s. Wie had dat gedacht? We horen de spaarvarkentjes al beven van angst. Check Shelby’s autocollectie hier. Op 3 juni gaat de vierentwintigkoppige verzameling onder de hamer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)