Shell treedt op als heuse pastoor en geeft jou de mogelijkheid een aflaat te kopen voor al die vieze gore, of nou ja: de broeikaseffect-bevorderende rommel die je auto uitstoot. Want: Shell compenseert CO2 door jou de mogelijkheid te geven extra te betalen, zodat je, jawel, CO2-neutraal rijdt.

Dit is geen grap. Om CO2-neutraal te rijden hoef je geen Tesla of andere elektrische auto meer te kopen. Vanaf volgende week is ook jouw benzine- of dieselauto helemaal hartstikke CO2-neutraal. Mits je bereid bent om daar een centje extra voor neer te tellen aan de Shell-pomp.

Shell compenseert CO2: zo werkt het

Shell biedt zijn klanten de mogelijkheid om 1 cent per liter getankte brandstof extra te betalen, om zo hun CO2-uitstoot te compenseren. Het geld dat Shell met deze actie binnenharkt, komt ten bate van twee compensatieprojecten. Eentje in Peru en eentje in Indonesië.

Alle types die je tegenkomt bij het tankstation kunnen deze keuze maken. Op de V-Power-tankers na. Tank je V-Power, dan zit je uitstoot-aflaat namelijk al bij de prijs in. Goed nieuws voor iedereen die blij is eindelijk weer 98 te kunnen tanken. Nu heb je én de juiste brandstof én een schoon geweten.

Is 1 eurocent wel genoeg?

Volgens Shell kom je met één eurocent per getankte liter prima uit om je CO2-uitstoot te compenseren. Uiteraard is niet iedereen het daarmee eens. Zo zou het volgens RTL Z 15 tot 19 euro kosten om één ton CO2 te compenseren. Shell haalt met die ene cent slechts 4,20 euro op om één ton CO2 te compenseren.

(Bron: RTL)

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)