Als jonge mensjes langzaam groter worden en meer geld verzamelen, is het doel van het spaargeld vaak om een huis te kopen. Maar dat is natuurlijk de voor de hand liggende keuze en eigenlijk een beetje saai, als we eerlijk zijn. Want je kunt natuurlijk wel slapen in je auto, maar een huis kun je niet racen.

YouTuber Jimmy Broadbent denkt daar exact hetzelfde over. Sinds een aantal jaar is hij een steeds bekendere naam geworden in de simrace-wereld. Op dit moment heeft hij ruim 575.000 abonnees en deed hij onder andere mee in de officiële F1 Virtual Grand Prix’. Met een dergelijke bekendheid en zoveel views op je video’s en streams, hark je de nodige centen binnen. Je zou verwachten dat Jimmy dan in een groot huis of luxe appartement woont, maar niks is minder waar. Hij woont namelijk in een piepklein schuurtje in de tuin van zijn moeder.

In de ‘shed’, zoals hij het zelf noemt, is net aan genoeg ruimte voor zijn bed en een professionele simrace set-up met onder andere spullen van Heusinkveld en Ascher Racing. Toch betekent de kleine woonruimte niet dat de YouTuber blut is. Hij heeft gewoon zijn prioriteiten op orde. Het geld dat met zijn online carrière binnenkomt, gaat namelijk voor het grootste deel op aan auto’s.

Zijn wagenpark bestaat op dit moment uit een Nissan Skyline GT-R R32, een Nissan GT-R R35, een Nissan 350Z, een Mazda MX-5 circuitauto en sinds kort een Subaru Impreza WRX WRC 555 Limited Edition. Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien, is zijn liefde voor Japanse auto’s groter dan de wens voor een huis. En daar valt eigenlijk niks op aan te merken.

Simracer met autoverzameling woont in deze schuur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)