De nieuwe Octavia RS is net zo krachtig (230 pk) als de oude topversie. Daarom kwam in Tsjechië ineens een vacature vrij voor Directeur Boetes Verzamelen. De Skoda Octavia RS 245 komt die functie vervullen. Het is de krachtigste Octavia die Skoda ooit bouwde (in massaproductie).

Doe eens een gokje hoe veel vermogen de Skoda Octavia RS 245 heeft? FOUT! Of had je 245? Dan heb je het goed. Op zijn curriculum vitae schrijft de über-burgerbak over zijn 2.0 TSI-motor en z’n 340 Nm koppel. Onder ‘kwaliteiten’ vult de Skoda Octavia RS 245 in dat hij twee aangedreven voorwielen heeft en in 6,6 seconden naar 100 km/u sprint. Als hij zijn Combi-pakje aantrekt is dit 0,1 seconde langzamer.

Het beste nieuws ligt in een bad met olie in een gesloten metalen behuizing tussen de voorwielen. De RS 245 controleert zijn vermogen namelijk dankzij een mechanisch sperdifferentieel! Geen one tire fire dus. Wij hoopten stiekempjes op een 300 pk-versie en vierwielaandrijving, net als de Seat Leon ST Cupra. Maar ach, dit is ook prima. Precies waar het merk Skoda voor staat ook: gewoon prima. En nu normaal doen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear