Dat Skoda de in 2005 geïntroduceerde Yeti Concept in productie zou gaan nemen, wisten we al een tijdje. Alleen over het hoe, waar en wanneer hadden we nog niets vernomen. Skoda schept nu duidelijkheid en heeft laten weten dat de productie in 2009 van start gaat, en dat daarvoor twee bestaande fabrieken in Tsjechië worden gemoderniseerd en uitgebreid.

Het heeft wel iets sympathieks, dat Skoda ervoor kiest om de werkgelegenheid in eigen land een duwtje in de goede richting te geven. Het was voor Skoda blijkbaar niet eenvoudig om de productie van een vijfde modellijn in de planning op te nemen, want de Yeti Concept stamt alweer uit 2005. En hoe leuk we die auto destijds ook vonden, het nieuwe is er inmiddels wel een beetje af. Daarbij kun je je afvragen of Skoda nu niet echter het net vist omdat andere merken sneller in staat zijn om in te springen op een ontluikend segment.

We zullen er maar het beste van hopen. Als de productieversie van de Yeti enigszins lijkt op het studiemodel, dan wordt het vast een succes. Wie gunt dat het Tsjechische merk eigenlijk niet. En Skoda kennende zal het met de kwaliteit van de Yeti – gaat hij echt zo heten? – wel goed zitten. De Yeti zou ook veel componenten gaan delen met de Tiguan en nog enkele andere modellen van Volkswagen. Maar dat is geen verrassing.

Reacties

Meer van TopGear