In landen als Zweden, Finland, Noorwegen en Schotland mag je legaal wildkamperen. Vaak is de regel dat je 100 meter afstand moet houden van bebouwing. Het probleem is dat je na elke overnachting een vieze, natte tent in de zak moet proppen en het modderige ding weer op moet bouwen bij de volgende bestemming.

Een camper kopen of huren kost weer een smak geld. Slapen in de auto kun je ook doen, maar dat ligt 9 van de 10 keer voor geen ene meter. De oplossing vind je, zoals altijd, op AliExpress. Op de koopjeswebsite haal je een matras dat speciaal ontworpen is voor de achterbank. Elke auto met een achterbank wordt een camper.

Slapen in de auto met een achterbankmatras

Aan de onderkant zitten opblaasbare steunpilaren voor waar de bank ophoudt en een extra kussentje vult het gat tussen de voorstoelen. De prijzen lopen uiteen van zo’n 10 tot 60 euro. Minder dan een degelijke iglo-tent dus. De meeste versies blazen zichzelf op met een elektrische pomp.

Op de flinke slok benzine of diesel na die je nodig hebt om in het vakantieland te komen, kun je extreem voordelig op vakantie. De auto op een veldje prakken, iets kouds uit de koelbox pakken en je stoeltjes uitklappen. Alleen even bedenken waar je heen gaat om zo nu en dan een douche te nemen.

Reacties

 • Anton heeft op 25 maart 2019 geschreven:

  En niet langer zijn dan ca. 1,40 mtr… ?

  • Bert heeft op 21 juni 2021 geschreven:

   Precies, wat een flauwekul dit.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)