IJskrabben is een miserabele bezigheid die altijd op een verkeerd moment moet plaatsvinden: in de ochtend, als je nog nauwelijks wakker bent en toch al te laat komt vanwege de files die inherent zijn aan het koude weer.

Volkswagen komt nu met een oplossing: een verwarmbare voorruit. Waarom is dit nooit eerder uitgevonden!? Oh wacht, dat bestaat al een tijdje. Deze is echter anders. Hij werkt niet met dunne draadjes, maar met een laagje zilver.

De slimme voorruit van Volkswagen heeft een flinterdun laagje transparant zilver in het glas, dat elektriciteit omzet in warmte. Zodoende kan de voorruit snel worden ontdaan van ijs of condens. Als sneeuw voor de zon, zeg maar. Onderaan de ruit zijn wel twee gloeidraadjes aangebracht die de ruitenwissers verwarmen, zodat deze in winterse omstandigheden niet aan het glas vastvriezen.

In de zomer werkt het dunne laagje zilver van de voorruit ook nog eens als een hitteschild. Het reflecteert tot wel 60 procent van de zonnewarmte, waardoor deze voorruit het interieur van de auto koeler houdt dan een conventionele getinte voorruit dat doet.

Je kunt de slimme voorruit van Volkswagen aanvinken op de optielijst van de Golf, Golf Sportsvan, Tiguan, Sharan en Passat.

Reacties

 • Thomas van Hagen heeft op 27 januari 2017 geschreven:

  Beste redactie van Top Gear,
  Volkswagen heeft niet als eerste een verwarmde voorruit door middel van draadjes, Volvo heeft dit namelijk ook in veel van zijn modellen.

  M.v.g. Thomas van Hagen

  Reageer
 • Ruben heeft op 26 januari 2017 geschreven:

  Wel eens met een Ford gereden? Mijn 10 jaar oude Focus (en de vorige trouwens ook) doet precies hetzelfde. En het staat tegenwoordig voor 200 euro in de optielijst. Bij volkswagen vast iets meer…

  • CAB heeft op 11 maart 2017 geschreven:

   VW is ook hier niet betrouwbaar. Voor de Golf 7 Trendline en
   Confortline, is nieuwe draadloze voorruit,niet leverbaar. En dat zet VW Nederland er weer niet bij.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear