Behoor jij ook tot de groep mensen die de aankoop van een andere auto nog even uitstelt vanwege de overtrokken kredietcrisis? Mooi, dan hebben we goed nieuws. De overheid helpt namelijk een handje mee…
 
Verwacht echter niet de jackpot voor je roestige bolide. We wonen immers in Nederland. Wat dat betreft heeft de Duitse overheid het beter begrepen. Maar ja, wie wil er nou in Duitsland wonen? Jij en je auto moeten echter wel aan wat voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor de slooppremie, of zoals de overheid het noemt ‘schone lucht-premie’.
 
De auto die je ter inruil aanbiedt dient al sinds 1 maart 2008 op jouw naam staan. Dat is één. Verder moet er nog minimaal drie maanden APK op zitten. Voor benzineauto’s uit de bouwjaren 1990 tot 1 januari 1996 ontvang je duizend euri aan premie. Is je auto vóór 1990 gebouwd dan heb je nog maar recht op een bonus van 750 euro. Dieselrijders hebben meer geluk; ruilen ze een auto in die in de vorige eeuw is gebouwd, dan ontvangen ze 1000 euro.
 
Uiteraard krijg je de premie niet als je vervolgens een oldtimer terugkoopt. Hiervoor gelden ook weer eisen. De benzineauto die je aanschaft moet jonger zijn dan 1 januari 2001. Ben je op zoek naar een diesel, dan dient deze in het bezit te zijn van een affabriek roetfilter om in aanmerking te komen voor de slooppremie van je oude auto.
 
Dus, waar wacht je nog op? Ga erop uit en koop een andere auto! Onze goedkeuring heb je. O ja, de regeling is nog niet ingevoerd; maar dat zal niet lang meer duren.

Reacties