Nadat zijn zelfbedachte slogan ‘laad maar’ toch niet zoveel waard bleek bij autofabrikanten, heeft onze vaste correspondent Cas Pedaal zich maar weer vastgebeten in zijn wekelijkse artikel. Zoals altijd zijn zijn beweringen gecontroleerd en voor de volle 1,00 procent waar bevonden.

Zelfs als elektrische auto’s morgen plotseling razendsnel kunnen laden, dan moet het elektriciteitsnetwerk ook alle vraag aankunnen. Voorlopig zullen EV’s dus een tijdje aan de laadpaal blijven staan, en dit weten de instanties ook. Daarom ligt er nu een nieuw wetsvoorstel klaar waarbij benzinestations verplicht de snelheid waarmee zij brandstof pompen omlaag moeten brengen.

‘We weten dat voor 69 procent van de automobilisten de snelheid en het gemak waarmee je een brandstofauto voltankt één van de grootste argumenten is om te blijven rijden op benzine of diesel. Dit argument willen we nu wegnemen en tegelijkertijd mensen laten wennen aan tragere laadsnelheden’, zo zegt Greet Rezet, die is ingeschakeld als onpartijdige adviseur.

Behalve de snelheid is het grote verschil tussen het opladen van een EV en het voltanken van een brandstofauto dat je bij de laatste het vulpistool moet blijven vasthouden. Het is eigenlijk vreemd dat dat bij het tanken wel moet, maar bij het laden niet. Daarom is er een tweede verplichting opgenomen in het wetsvoorstel: laadpalen worden ook uitgerust met een vulpistool en EV-rijders moeten ook verplicht de stekker blijven vasthouden. Wel zo eerlijk.

Meer satire lezen?

Reacties

 • Anton heeft op 27 april 2023 geschreven:

  Wat hier staat over dat je met benzine tanken het vulpistool vast moet houden is een probleem wat zich alleen in Nederland afspeelt. In onder andere Duitsland en Luxemburg kan ik een palletje om zetten in vulpistool zodat de benzine automatisch getankt wordt zodat ik ondertussen mooi de voorruit schoon kan maken

  Reageer
 • Jeroen heeft op 14 maart 2023 geschreven:

  Zeg tegen de mensen die het er niet mee eens zijn (en het laatste zinnetje “meer satire lezen?” niet helemaal begrepen hebben) dat er een oplossing is. Gewoon de BPay app downloaden, elke tankbeurt het aantal gele auto’s met skikoffer tellen en bijhouden in de app. Met een volle kaart gaat je tankbeurt 15 secondes sneller! Tevens kans op een lauwe quinoa-kroket. Smullen!

  Reageer
 • peter heeft op 14 maart 2023 geschreven:

  dan tank ik toch gewoon thuis, ik gooi gewoon een vat benzine in mijn schuur
  probleem aan de tank opgelost.

  • johan heeft op 20 maart 2023 geschreven:

   benzine kan niet langzamer ivm de meters dieer op afgesteld of geeikt zijn .
   te langzaam draaien de meters niet goed door,en ik er meer mee te frauderen (;
   en dan er bij . ik bepaal lekker zelf wel of ik benzine rij en blijf rijden. elektrisch??? Nooit ! eerder waterstof . elektrisch is te duur onderhoud. en zal nooit toekomst worden.

   Reageer
  Reageer
 • Robert heeft op 14 maart 2023 geschreven:

  Wat een dom forum heel dat topgear, als ze niet genoeg aandacht krijgen gooien we maar opnieuw een nutteloos artikel de wereld in…

  Reageer
 • Ralph heeft op 13 maart 2023 geschreven:

  Haha nl is een gestoord land .. wat een circus .. waar gaat of moet dit heen stelletje onnozele kontridders

  Reageer
 • Hondaatje heeft op 12 maart 2023 geschreven:

  Emigreren, in Duitsland kan je namelijk wel automatisch benzine tanken.

  • Walter heeft op 14 maart 2023 geschreven:

   Gewoon gestoord zijn ze , wanneer worden de mensen wakker , en leg België plat niet meer werken

   • Walter heeft op 14 maart 2023 geschreven:

    Binnenkort ook deze geestelijke ziekte hier

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Marco heeft op 12 maart 2023 geschreven:

  Zeker 1 april binnenkort

  Reageer
 • Splash heeft op 12 maart 2023 geschreven:

  Wow….. Blijkbaar is ironie niet bestemd voor sommige benzine fanaten zoals Jopie of Henk.

  • Dom heeft op 12 maart 2023 geschreven:

   Het word overigens wel mogelijk om een eigen benzinepaal in de tuin te krijgen!

   Reageer
  • René heeft op 12 maart 2023 geschreven:

   Jopie en Henk hebben ook geen idee dat zo halverwege maart grappen in gang gezet worden die juist bedoeld zijn om dit soort reacties op te wekken.

   Ik heb er smakelijk om gelachen, de grap wordt gewoon beter door de emotionele reacties van mensen die erin trappen

   Reageer
  Reageer
 • Jopy heeft op 12 maart 2023 geschreven:

  Ik heb nog nooit van mijn leven zooooooo veeeeel onzin gehoord wat een inbiciele gedachten gang zeker verzonnen door een of andere wappie of tokkie met een E verhikle, jaloers kijkend naar benzinerijders die lekker weg scheuren na 1 minuut aan de pomp te hebben gestaan ,,, geen goed woord voor over en het maakt me ook boos en wel zo erg dat ik nooit van me leven in zo’n elektrische auto zal gaan zitten , zeker niet als we zulke ideeën gaan toestaan om anders denkenden ff te pakken door die benzine langzamer te laten stromen (Leuk als het erg druk is aan de pomp rijen tot op de snelweg ) wat een mongolen die dat verzinnen .

  • jeff heeft op 13 maart 2023 geschreven:

   jopy…….uhm,nee ik heb niks meer

   Reageer
  • Robert Jan heeft op 12 maart 2023 geschreven:

   Klopt, een goed voorstel. Alleen jammer dat de volgende alinea vergeten is te melden. Alle huishoudens met fossiele auto’s krijgen thuispompen en idem op werklocaties.

   Reageer
  • Doemsday heeft op 12 maart 2023 geschreven:

   Helemaal gelijk je moet mongool zijn om zoiets te verzinnen.

   • C-hr driver heeft op 13 maart 2023 geschreven:

    Waarom reageren met dat kan alleen een mongool bedenken. Weer van die hersenloze idioten die denken dat mensen met het syndroom van Down . Niet iets kunnen bedenken . Kijk even in de spiegel als jij je zelf hier in erkent . Oom deze groep zo neer te zetten . Schaam je

    Reageer
   • maarten heeft op 12 maart 2023 geschreven:

    Ooh Wow, al die emoties zijn weer los.

    Dit is bedoeld als een grap, hadden jullie dat nou echt niet door of gelijk maar gereageerd na het lezen van de titel?

    • Pestla heeft op 14 maart 2023 geschreven:

     Elektrische rijders op een elektrische stoel kunnen ze vast wennen
     aan hun kont toor baantje

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Henk heeft op 12 maart 2023 geschreven:

  Weer een potje pesten en je dwingen om in een elektrische slurper te gaan rijden Belachelijk gewoon normaal doen geen laadpale in de woonwijken maar laadstations op de industrieterreinen ik heb ook geen benzinepomp voor mijn deur en het is je eigen keuze om in zo een elektrische slurper te gaan rijden hoef ik niet onder te lijden

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)