Zoals je al leerde tijdens het kijken van Men in Black: er is altijd ergens een dreiging waar je niets van af wist. Ditmaal in Duitsland, waar de Evangelische Kirche Mitteldeutschland (EKM) een petitie was gestart om een snelheidslimiet op de Autobahn in te voeren. Ze verzamelde meer dan 66.000 handtekeningen.

De kerk wil de mensen beschermen tegen een ‘meedogenloze meerderheid die met loden voet over de Autobahn racet.’ Volgens de Frankfurter Allgemeine heeft het parlement de petitie direct afgeschoten. Andreas Scheuer, de minister van Transport in Duitsland, is absoluut tegen. Een snelheidslimiet op de Autobahn gaat er dus voorlopig niet komen.

En toch is er op sommige plekken nu een tijdelijke snelheidslimiet ingesteld van 100 km/u. Op diverse delen van de A9 en de A38 in Oost-Duitsland mag je niet zo hard rijden als je wilt. Boven de snelweg geven de matrixborden een snelheid van 100 km/u aan. De betonnen platen waaruit de Autobahn daar is opgebouwd, kunnen niet goed tegen de aanhoudende hitte en kunnen zelfs exploderen.

Het werkt ongeveer op dezelfde wijze als je aardrijkskundeleraar je dat tot in den treure probeerde uit te leggen. Door de hitte zetten de betonnen platen van de Autobahn uit en zo bewegen ze als een stel tektonische platen naar elkaar toe. Zodra ze niet meer verder kunnen bewegen, ontstaat er spanning en springen de platen omhoog.

Een ‘blow-up’ op de Autobahn

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)