Er moet overal een snelheidslimiet komen op de Duitse Autobahn, dat blijkt uit een unanieme stemming van Duitse ministers. Oké, vooruit: dat blijkt uit een stemming van milieuministers op iets dat de Umweltministerkonferenz heet. Dat is blijkbaar een conferentie van milieuministers van verschillende Duitse deelstaten.

Er is niets lastiger dan de politieke constructies van een ander land doorgronden, maar dat klinkt ergens alsof je bij een vegetarisch restaurant vraagt of mensen foie gras willen met een beetje kalfsvlees ernaast; je kunt het antwoord vooraf ook wel invullen. Alleen de deelstaten Beieren en Noordrijn-Westfalen wilden even laten weten dat ze niet helemaal achter de maatregel stonden, maar ze stemden wel in.

Er is nu naast uitstoot een extra motivatie

De ministers van milieu willen een snelheidslimiet op de Duitse Autobahn om de uitstoot en het geluid te verminderen, maar ze hebben nog een reden. De maximumsnelheid zou ‘een goedkope, snel uitvoerbare en onmiddellijk effectieve maatregel’ zijn om het brandstofverbruik en de afhankelijkheid van invoer te verminderen. Dit meldt Tagesschau. Met oog op de oorlog in Oekraïne willen ze de afhankelijkheid van buitenlandse energie (en dus brandstof) verminderen.

Hoe hoog wordt de snelheidslimiet op de Duitse Autobahn?

Hoe hard je straks mag rijden in Duitsland is niet besproken op de conferentie. Een maximumsnelheid van 130 km/u wordt vaak genoemd als het gaat om het invoeren van een snelheidslimiet. We gaan meemaken of deze stemming invloed zal hebben. Tot nu toe wordt er al jaren gediscussieerd over de Autobahn, maar vooralsnog mag je nog steeds (op bepaalde plekken) zo hard als je auto kan.

Reacties

  • Jacco heeft op 18 mei 2022 geschreven:

    Slaat weer helemaal nergens op dit, gelukkig zal deze limiet er zeker de eerste 3,5 jaar niet komen. Ook slaat het nergens op van die Millieu ministers omdat de gemiddelde snelheid op de plekken zonder limiet op 120km/h zit. Ook slaat het nergens op omdat er slechts één half procent of 0,05% (weet het even niet meer welk het was ) minder uitstoot van auto’s komt als deze limiet er wel zou komen. Aangezien niet iedereen (ik wel) vol gas over de autobahn rijd waar het kan.

    Reageer
  • Zjefke heeft op 17 mei 2022 geschreven:

    Zo hard als je auto kan? Nee! Zo hard als op dat moment veilig en verantwoord is met als absoluut maximum de Vmax van je auto!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear