Ziet er goed uit, die BMW M3 Touring, of niet? Een snelle rekensom leert echter dat we van de 140.000 euro die hij ongeveer gaat kosten om en nabij de 139.950 euro tekortkomen. Geïnspireerd door de nieuwe M3 gingen wij op zoek naar wat leuke alternatieven voor een vriendelijkere prijs. Niet zo snel als de nieuwe BMW, maar wel stuk voor stuk coole auto’s.

Auto’s die te erg voor de hand liggen, die skippen we. Iedereen weet dat de RS 4 een snelle stationwagen is en zelfs je schoonmoeder snapt dat het aanbod snelle diesel-wagons van Mercedes en BMW groot is. We gaan op zoek naar auto’s die een ‘oh ja’-reactie geven. Auto’s die je waarschijnlijk wel kende, maar misschien even vergeten was.

Een snelle Subaru Legacy (vanaf 10.000 euro)

De Subaru Legacy werd in Nederland nieuw geleverd, maar er zijn ook wat exemplaren uit Japan geïmporteerd door de jaren heen. Wie een beetje zoekt, kan heel wat verschillende vermogens treffen. Zo is er de 3.0R met 245 pk uit een zescilinder boxermotor, maar er is ook een 2,0-liter viercilinder met 280 pk te krijgen. Liefhebbers gaan op zoek naar een STi S402, maar die zijn hier nauwelijks te vinden.

Saab 9-3 Estate V6 (vanaf 10.000 euro)

De Saab 9-3 was al een prachtig ding toen ie onthuld werd, ruim tien jaar geleden, en daar is door de jaren heen wat ons betreft niets aan veranderd. Je hebt ze zelfs met V6-motoren met 255 tot 280 pk. Voor je geld krijg je dus best wat vermogen en een tijdloze klassieker. Wat wil een mens nog meer?

Volkswagen Passat R36 (vanaf 15.000 euro)

Samen met de Golf R32 is de Passat R36 een van de best klinkende auto’s die ooit uit Wolfsburg kwamen. En met een 0-100-tijd van 5,8 seconden durven we hem best vlot te noemen. Ze zijn al vrij zeldzaam en de meeste exemplaren zijn daarbij ook nog goed gebruikt. Pas op voor de exemplaren met een lage tellerstand en een verdacht lage prijs. Ga liever voor een goed verzorgd en eerlijk exemplaar met wat meer kilometers.

Opel Insignia OPC (vanaf 15.000 euro)

Er zijn auto’s met 325 pk die sneller zijn (0-100 in 6,3 seconden, top 250 km/u), maar het blijft wel een gaaf ding om te zien, die Insignia OPC. De designtaal die Opel ruim tien jaar geleden hanteerde, rijpt wat ons betreft ook goed. Zo’n Astra GTC OPC uit dezelfde periode blijft trouwens ook erg tof.

Seat Leon Cupra ST (vanaf 25.000 euro)

ABT Seat Leon Cupra R ST

Vanonder is dit min of meer een Volkswagen Golf, dus je kunt er zeker van zijn dat deze Seat Leon Cupra ST net zo’n alleskunner is. Je hebt ze ook met vierwielaandrijving en 300 pk, voor de wintersportliefhebbers. Overigens vinden we een Golf R Variant ook geen voor de hand liggende keuze, aangezien je ze meestal als hatchback ziet.

Volvo V60 Polestar AWD R (vanaf 35.000 euro)

Volvo V60 Polestar (2014)

Wat ons betreft nog altijd één van de coolste stations ooit gemaakt, zeker in dit kleurtje. De 2,0-liter turbo produceert 367 pk en zorgt voor een 0-100-tijd van 4,8 seconden. Het was een van de laatste in zijn soort, want tegenwoordig is Polestar een elektromerk, bouwt Volvo alleen nog maar hybride aandrijflijnen en begrenst het merk alles op 180 km/u.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie