De snelste auto met voorwielaandrijving is een oude Honda Civic met 560.000 kilometer op de teller. Logisch. Volgens de bestuurder heeft de oude Japanner al talloze motoren versleten voordat hij van de weg geplukt is voor zijn pensioen… op de dragstrip.

De gekke monteurs gebruiken een B-serie-motor die je bijvoorbeeld tegenkomt in een Honda Accord of Prelude. Maar wel een knoepert van een turbo.

Lees ook dit even: Audi R8 LMS wint race op zijn dak

De snelste auto met voorwielaandrijving is nog écht een auto. Dus geen rijdend buizenframe met wat plastic kappen. Het chassis is nog hetzelfde dat meer dan twintig jaar geleden uit de fabriek kwam rollen. Officieel is de wereldtitel dan ook ‘Fastest Stock Chassis FWD’. In 7,6 seconden legt de Civic een kwartmijl (iets meer dan 400 meter) af en haalt dan een snelheid van 323 km/u.

De auto mikt dik 1.850 pk naar de krukas en als je een moeilijke rekensom doet, betekent dat ongeveer 1.600 pk op de wielen. Volgens de geruchten heeft de bouwer van deze auto zijn ziel verkocht om zo buitenaards veel vermogen uit een viercilinder te pulken. En het mooiste? De Civic met duivelse kracht heeft gewoon een handbak.

Bekijk de Snelste auto met voorwielaandrijving

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear