Bij het zien van een compenserende Duitse SUV, spreken we wel eens over een rijdende schuur. Misschien moeten we die term even in de ijskast leggen, want het is respectloos tegenover dit dwaze project. Een gekke Britse tuinier genaamd Kevin Nicks dacht eens, ‘goh hoe snel zou een schuur kunnen?’ Daarbij liet hij het zware tuingereedschap thuis, want dit ding gaat als een malle.

In zijn tuin had Kevin Nicks nog een oude Volkswagen Passat (B5) staan. Hier haalde hij de motor uit, sloeg er een stalen frame en wat planken omheen, et voilà: de snelste schuur ter wereld was geboren. In totaal stak Nicks zo’n 5.500 euro in het project. Na verschillende tests en het behalen van het record ‘snelste schuur ter wereld’, begaf de arme VW-motor het.

Het potje van Nicks was nog niet leeg en hij stak nog eens 8.800 euro in zijn schuur. Hij kocht een 4,2-liter V8 met 450 pk uit een Audi RS4 (B7). Ook werd de scheurschuur voorzien van een Audi Quattro-vierwielaandrijving, hydraulische ophanging en een luchtvering.

Na het laatste duwtje in de houten rug door MRC Tuning, heeft de schuur een nieuw record weten te zetten op het Elvington Standing Mile Event met een snelheid van 181,3 km/u. Het zal niet aan de aerodynamica hebben gelegen, denken we. Om het nog spannender te maken, vernedert de snelste schuur ter wereld ook nog een opgevoerde Opel Astra.

Snelste schuur ter wereld

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)