Bentley presenteert met trots de snelste vierzitter ooit: de Bentley Continental Supersports. Hoeveel sneller dan de vorige koning-familiebeuker is hij dan? Precies 1 kilometer per uur. De Bentley Continental Supersports haalt 336 km/u. De van de troon gestoten Ferrari GTC4Lusso doet maximaal 335 km/u.

Twee nieuwe stofzuigers geven de W12 genoeg lucht om 710 pk en 1.017 Nm uit te spugen. De krachtigste productie-Bentley ooit schiet in 3,5 seconden naar 100 km/u. De Bentley Continental Supersports komt direct ook als cabriolet. Die haalt 330 km/u en zit in 3,9 seconden op 100 km/u.

Als je meer uitgeeft aan een auto dan wat sommigen in hun hele leven verdienen, mag je wel verwachten dat je een volwaardig sperdifferentieel krijgt. Maar nee, de snelste vierzitter remt de wielen met minder grip individueel bij om een sper te faken. Zo’n systeempje dat ook in een Skoda Fabia zit dus. De Continental GT3 heeft wel een mechanisch sperdifferentieel, wat qua performance en voor het behoud van je remmen natuurlijk altijd beter is. Aan de andere kant: die ingenieurs bij Bentley hebben inmiddels wel bewezen dat ze weten wat ze doen.

Hoe herken je de snelste vierzitter?

Je herkent de Bentley Continental Supersports aan het feit dat hij met een snelheidsverschil van 206 km/u voorbij komt blazen. Of dat je hem binnen een paar seconden niet meer ziet. Als hij stilstaat, herken je de snelste vierzitter aan een nieuw ontworpen voorbumper met een koolstofvezel splitter en een achterbumper met een dikke diffuser. Rondom de auto vind je donkere accenten. Optioneel kan gekozen worden voor een titanium uitlaat met meer geluid.

Als de maaginhoud van je passagiers niet naar boven komt dankzij de g-krachten, dan zorgt dit interieur daar wel voor. En het maakt niet uit hoe hard je rijdt, het interieur blijft altijd in beeld. Gelukkig kun je bij Bentley voor een stapeltje euro’s zelf je interieur samenstellen. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend. Benieuwd of je de Bentley Continental Supersports kunt betalen? Als je op dit moment niet bezig bent om vanwege de kou nog even een vakantiehuisje op Curaçao te kopen, is het antwoord waarschijnlijk nee.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)