Vijfduizend onderdelen, zestig microchips en bijna dertig elektromotoren. Dat klinkt als de voorloper van de T-800 die over een paar jaar terug in de tijd gaat op zoek naar John Conner, maar gelukkig is het een onschuldig (maar nogal prijzig) stuk speelgoed. Dat hopen we in ieder geval. Het zijn de specificaties van Auto-Converting Optimus Prime van fabrikant Robosen. Het zou het eerste Transformer-speelgoed moeten zijn dat volledig zelfstandig kan transformeren van voertuig naar robot en andersom.

De Optimus Prime van Robosen bedien je met een app of met je stem. Via de app kun je hem laten rijden of zelfs laten lopen, maar je kunt hem ook bepaalde poses aan laten nemen. Bijvoorbeeld de superheldenpose, met één vuist daadkrachtig op de grond. Daarnaast kan hij een hoop toffe kreten roepen. Als Optimus Prime transformeert van vrachtwagen naar robot reikt hij bijna 50 centimeter de lucht in. Het is echt een kinderdroom die uitkomt, maar zeker niet voor zakgeldprijzen.

De robot kost omgerekend net geen 700 euro. Het is bovendien een gelimiteerd model en op de website van Robosen zijn ze al helemaal uitverkocht. Op eBay staan ze al voor meer dan 1.000 euro te koop. Je moet dus wel iets voor het ultieme stukje Transformers-speelgoed overhebben. Een goed cadeautje voor je neefje is het in ieder geval niet. Hopelijk is die net zo blij met een klein figuurtje dat ie met zijn hand moet transformeren…

Robosen Optimus Prime transformeert en loopt echt (24:15)

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie