Volgens Popular Science is de kans groot dat er superveel spinnen in je auto leven. Het is een wat lastig verhaal over ‘cuticulaire koolwaterstoffen’, maar in het kort komt het erop neer dat er een stofje in benzine zit waardoor het ruikt naar andere insecten. Het gaat om de spin die zo nu en dan ook wel ‘plafondspin’ wordt genoemd, omdat ze bijna in elk huis wel ergens op of achter het plafond zitten.

Terugroepactie om spinnen

In 2011 lanceerde Mazda zelfs een terugroepactie voor de Mazda 6 omdat ze spinnen aantrokken. De beestjes kwamen af op de brandstofdampen van de ontluchtingsslang en kropen daar naar binnen. Als ze in die slang een web gingen spinnen, blokkeerden ze de ontluchting en bouwde de auto te veel druk op in de tank. Mazda installeerde een speciale veer in de ontluchtingsslang bij 52.000 modellen zodat de spinnen buiten blijven.

Een paar jaar later moesten ze nog een software-update uitvoeren, want alleen de veer bleek niet genoeg in alle gevallen. Nu krijgen eigenaren van die Mazda 6 een melding als er zich te veel druk opbouwt in de brandstoftank. Dan moet de bestuurder langs de garage om de slang te laten reinigen. Voor zover bekend was de terugroepactie in Nederland niet nodig, waarschijnlijk omdat de Mazda 6 in Amerika net een ander model was.

Er zijn gewoon veel spinnen

De brandstof is niet de enige reden waarom er waarschijnlijk veel spinnen in en op je auto leven. Sowieso zijn er meer spinnen op deze aarde dan je je kunt voorstellen. Als alle spinnen ter wereld nu besloten om mensen te gaan eten, dan zouden we als mensheid heel snel verdwenen zijn. En de spinnen zouden alsnog honger hebben, zo meldt The Washington Post.

Er zijn zo ontzettend veel spinnen, dat er statistisch gezien wel een paar in je auto moeten leven. Waarschijnlijk ergens buiten het interieur, gelukkig. Hoe vaak heb je wel niet een spinnenweb aan je buitenspiegel zien hangen? En hoe vaak je hem ook weghaalde, hij kwam telkens terug. Dat betekent dat er een spin ín je buitenspiegel leefde op dat moment. Fris idee, niet?

Reacties

  • Scott Martens heeft op 12 september 2020 geschreven:

    “Er zijn zo ontzettend veel spinnen, dat er statistisch gezien wel een paar in je auto moeten leven. Waarschijnlijk ergens buiten het interieur, gelukkig.”
    Wat een slechte teaser zeg!
    Eerst opkloppen dat ze BINNEn leven en dan meteen een zin erachteraan dat het waarschijnlijk BUITEN is. Hebben jullie mensen van Nu.nl of de Telegraaf aangenomen?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)