Een serieuze crash op zondagavond in Houthalen-Helchteren in België. Een 64-jarige bestuurder in een blauwe Ram pick-up reed met een flinke snelheid op de verkeerde weghelft. Volgens omstanders reed hij met zo’n 120 km/u in op de andere auto’s. In totaal waren er veertien auto’s bij de crash betrokken, zo meldt HLN. De ravage is enorm en enkele mensen raakten gewond. Volgens de politie zijn er gelukkig geen doden gevallen.

Wat vooral opvalt, is hoeveel mensen druk bezig zijn met filmen. Een omstander legde de nasleep vast en zette het op YouTube. Overigens konden de mensen die de boel filmden met smartphones op een hoop kritiek rekenen van de hulpdiensten. ‘Jullie moesten jullie allemaal diep schamen, maar dat is nu net het probleem, schaamtegevoel, dat hebben jullie niet’, laat een agent weten op Facebook.

‘Voor alle kijklustigen gisteren bij het ongeval, bedankt. Uw aanwezigheid was werkelijk een meerwaarde. Bedankt dat u ons en de andere hulpdiensten totaal niet hinderde om ons werk te doen. Bedankt ook dat u ongegeneerd tussen de wrakken doorliep met uw smartphones in de hand terwijl er nog mensen kermend van de pijn bekneld zaten in hun voertuig’, zo gaat hij verder. Gelukkig zijn er ook genoeg mensen te zien die proberen te helpen.

Crash in Houthalen-Helchteren

Crash in Houthalen-Helchteren – tweede video

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear