Terwijl Star Wars-fans nog naarstig op zoek zijn naar Baby Yoda-merchandise (ja, we weten dat dat niet z’n echte naam is, hou je lichtzwaard op zak), krijgen ze het volgende hebbeding voorgeschoteld. Porsche en Star Wars presenteren de Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter, een ruimteschip dat ze samen hebben ontworpen, inclusief astromechdroid achterop.

Dus, wat is er Porsche aan het Star Wars-ruimteschip? De dagrijverlichting van Porsche met vier lichtbronnen herken je in de motoren van de Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter. Het achterrooster met de lamellen komt van de Porsche 911 en de doorlopende lichtstrip aan de achterzijde is ook typisch Porsche. De zitpositie binnenin zou moeten doen denken aan de ‘ergonomie van de Porsche 918 Spyder’.

Een schaalmodel van anderhalve meter lang is te zien tijdens de première van Star Wars The Rise of Skywalker in Los Angeles. En daarna met wat geluk in Lego-vorm in de winkels. In de persberichten wordt niets gezegd over een rol van het ruimteschip in het negende (en laatste, snik) deel van de saga. Vermoedelijk is het gewoon een geinig PR-samenwerkinkje.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear