Onze vaste correspondent Cas Pedaal kan onrecht niet uitstaan. Van diefstal gaat zijn bloed koken. Vooral diefstal door grote oliemaatschappijen bij de onschuldige consument. Zoals altijd is dit bericht grondig gecontroleerd en voor de volle 1,00 procent waar bevonden.

Jezelf wat loyaliteitskorting toekennen bij de zelfscankassa in de supermarkt is tegenwoordig ongekend populair, zo schrijven diverse media deze week. Uit cijfers van de politie blijkt dat winkeldiefstal vorig jaar met 30 procent is toegenomen. Iets ‘vergeten te scannen’ is de eenvoudigste manier om te besparen op de boodschappen, maar bieden tankstations deze optie niet?

Bij een onbemande pomp spreken we een ontevreden klant die net voor 110 euro heeft getankt. ‘Inflatie raakt ons allemaal, daarom is het fijn dat ik in de supermarkt wat kan besparen bij de zelfscankassa. Maar als ik naar een onbemand tankstation ga, moet ik altijd verplicht de volle mep betalen. Ongelofelijk ouderwets en bovendien niet klantvriendelijk’, meent Etta Nool.

Bij onbemande tankstations moet je vooraf je pinpas aanbieden en na de tankbeurt schrijft de brandstofpomp het bedrag af. ‘Het geeft maar aan hoe erg tankstations in het verleden blijven hangen. Het is zo makkelijk om een systeem in te voeren waarbij klanten de laatste 10 liter “vergeten” bij het tanken. Ik weet zeker dat 69 procent van de mensen dit zal waarderen’, zegt Nool.

Meer satire lezen?

Reacties

 • Betuwe 58 heeft op 27 februari 2023 geschreven:

  Het systeem van vooraf betalen is een beter systeem dan naderhand .Hoeveel doorrijders zijn er wel niet . Die moeten de eerlijke tankers betalen . Nee ,aan de pomp is beter ,al is het maar om het gezeur van de kassa medewerker te ontlopen met hun snoep aanbiedingen . Het lijkt wel dat ze daaraan meer verdienen dan aan een tank benzine

  • Kerkrade 23 heeft op 27 februari 2023 geschreven:

   De grootste boosdoener is onze overheid, die verdient meer aan de brandstof dan de oliemaatschappijen. De pomphouders krijgt maar een beetje van de prijs, maar de overheid ongeveer 60 procent. Dus zie je meteen waar de uitbuiters zitten, in Den Haag.

   • Johan heeft op 20 maart 2023 geschreven:

    onbemande tankstations. word ook wel gejat hoor . iets wat er in gepompt kan worden kan er ook wel weer uit gepomt worden.
    en dat isbij elke iets wat onbemand verkoop gebeuren.
    toezicht is niet alleen voor de kassa .maar ook het stelen in bedwang te houden.
    onze regering denkt dat iedereen eerlijk is (;
    nou daar komen ze straks wel achter .
    mij hoor je echt niet klagen. hihi

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Tonnie heeft op 25 februari 2023 geschreven:

  Wat zijn we kleine kinderen dat de grote stelen oke auto rijden hoeft niet we hebben openbaar vervoer misschien niet gemakkelijk maar we kunnen weg maar boodschappen stelen dat is iets wat niet kan eten moeten we allemaal rijk en arm dat met het stelen van boodschappen alles duurder wordt snapt men dan niet vind me gek ergens moeten ze van blijven bestaan

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear