Soms voelen we ons cynische oude mannen als we weer lopen te haten op TikTok en alle gekke fratsen die de jeugd uithaalt. En soms voelt het alsof we niet snedig genoeg zijn richting het platform. Zoals nu. Blijkbaar is er een trend op TikTok (en in Amerika) waarbij je letterlijk auto’s moet stelen. Meer dan een losse telefoonkabel heb je niet nodig om de auto mee te nemen.

Diverse politiebureaus in Amerika melden een toename in diefstallen van Kia’s en Hyundai’s. Zij noemen het de Kia Boyz-trend. Via filmpjes op TikTok en YouTube leren de kinderen hoe ze eenvoudig een Kia of Hyundai moeten stelen. Het gaat hier dus om Amerikaanse modellen. We hebben zo’n filmpje onderaan de pagina gezet. De daders zijn vaak kinderen die zo’n auto jatten om er vervolgens filmpjes mee te maken voor TikTok.

Lees ook: Politie gebruikt interessante gadget om achtervolging te stoppen

Het is geen reden om een auto te stelen, maar we moeten toegeven dat het wel erg eenvoudig is om de auto’s met een sleutel die je nog in het contact moet steken te jatten. Het enige wat je doet is een USB-oplaadkabel op het contactslot gebruiken. Die kabel ligt meestal al in een auto. Volgens Jalopnik hebben veel Kia’s en Hyundai’s van vóór 2022 geen startonderbreker ingebouwd.

Reacties

 • Ae heeft op 5 augustus 2022 geschreven:

  Hier hebben zelfs renault clio’s uit 2003 al een startonderbreker 🤣

  Reageer
 • Erik heeft op 4 augustus 2022 geschreven:

  ONZIN VERHAAL!!
  In Europa jebben ALLE auto’s al sinds jaren verplicht een startonderbreker en een groot percentage heeft een startknopnen geen sleutels.

  Reageer
 • Kevin heeft op 4 augustus 2022 geschreven:

  Dit is alleen op US modellen. De rest van de wereld heeft al ruim 20 jaar een start onderbreken op vrijwel alle auto’s.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear