De groene Mustang waarin Steve McQueen reed in de film Bullitt, werd na zijn filmcarrière twee keer verkocht. Beide keren ving de Mustang een zeer schappelijke 6.000 dollar. Met inflatie zou dat nu alsnog zo’n 35.000 euro zijn, maar het haalt het niet bij het recordbedrag dat Steve McQueens Bullitt Mustang dit keer ving. Het is de duurste Mustang ooit verkocht.

De Bullitt Mustang ving op vrijdag een bedrag van 3,4 miljoen dollar, dat is ruim 3 miljoen euro. Dat is meer dan bijvoorbeeld de Mustang GT500 ‘Eleanor’ uit Gone in 60 Seconds, die 1 miljoen dollar ving. Het is de vierde Mustang waarvan bekend is dat ie zeven cijfers ving bij een veiling. Het is niet bekend wie de nieuwe eigenaar van de beroemde auto is. De vorige eigenaar Sean had overigens verwacht dat de auto wel zes miljoen dollar waard zou zijn.

Lees ook: Hoe de originele Ford Mustang uit Bullitt werd gevonden

De Bullitt Mustang is geen gerestaureerd exemplaar. Restanten van een sticker, rechts beneden op de voorruit – een toegangspasje voor het Warner Bros-studio­terrein – en die afzichtelijke vierkante pijpen, die bij wijze van camerastatieven aan het chassis zijn vastgelast. Het chassis, de motor, de ophanging en de carrosserie – allemaal onaangeroerd gebleven. De motor werd een keer gereviseerd en het nodige onderhoud werd gedaan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)