De naam Steyr Puch zegt je niet direct iets. Dat geeft niet, want je kent ongetwijfeld producten van de autobouwer. Samen met Daimler bouwde het Oostenrijkse bedrijf de eerste G-klasse. Ook hielp het mee bij de ontwikkeling van de Fiat Panda 4×4. Een ander succesnummer was de Pinzgauer, maar dan wel in andere contreien.

De Steyr Puch Pinzgauer was een vier- of zeswielerig militair voertuig dat vanaf 1971 gebouwd werd voor het Oostenrijkse en Zwitserse leger. In totaal werden er meer dan 30.000 exemplaren van de Pinzgauer gebouwd tot en met 2007. Deze oude legervoertuigen mogen nu rustig aan met pensioen en zo komen ze de particuliere markt op.

Volgens het Duitse Stern kun je al een Steyr Puch Pinzgauer vinden voor prijzen zo laag als 11.000 euro, inclusief Duits kenteken. De prijzen lopen op tot 25.000 euro. Voor het bedrag krijg je een voertuig van 1,8 meter breed en 4,17 tot 5,3 meter lang en een hoop offroadcapaciteiten. Een snelheid van 110 km/u zou mogelijk moeten zijn.

Boven alles is het de perfecte basis voor bijvoorbeeld een mooie camper. Bij dit bedrijf kun je, als je het lief vraagt, bijvoorbeeld een toffe Red Bull-bestickering krijgen. Dan heb je de ultieme camper om op de camping te zitten tijdens de GP van Nederland of de GP van België.

We hebben kort gezocht op het internet en zo hier en daar kom je inderdaad een leuk exemplaar tegen voor rond de 11.000 euro. Je moet wél zelf op zoek gaan naar een koopje op eBay of Mobile voor de laagste prijzen. Wil je best iets meer uitgeven, dan kun je bij dit aanbod kijken.

Reacties

  • Chris heeft op 15 mei 2019 geschreven:

    Kun je er ook mee over andere auto’s rijden, dat lijkt mij handig op weg naar de GP in Zandvoort.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)