Scheldpartijen, verkeerd gebruikte middelvingers, wijsvingers op voorhoofden, afsnijden, pistolen, boksbeugels… de heer in het verkeer is al jaren ver te zoeken. De Stichting Tegen Zinloos Geweld probeert er iets aan te doen en lanceert de 10 Tips campagne, die Nederlandse automobilisten in staat stelt zelf een oplossing aan te dragen om irritatie en agressie op de weg tegen te gaan.

Om de actie enige kracht bij te zetten legde mister Formule I Olav Mol voor het RAI-complex een stoeptegel tegen Zinloos Geweld, en ook onze minister-president draagt de campagne een warm hart toe. Op de AutoRAI startte JeePee de actie waarbij iedere bezoeker een flyer en een sticker met het welbekende lieveheersbeestje ontvangt. De sticker kun je ook bestellen via www.zinloosgeweld.nl/tip. Plak hem op je auto en je maakt kans op een jaar gratis rijden in een New Beetle Cabrio.

We kunnen ons voorstellen dat dat niet direct de juiste motivatie is om mee te doen. Maar je kunt ook in aanmerking komen voor één van de tien TomTom navigatiesystemen. Die worden verdeeld onder degenen die hun tip tegen agressie in het verkeer naar tip@zinloosgeweld.nl sturen. Je hebt tot en met 31 juli de tijd om te reageren. De tien beste tips worden in september bekendgemaakt.

Reacties