Dat je over een tijdje een Dyson auto naast je turbinestofzuiger van hetzelfde merk kunt parkeren, wist je waarschijnlijk al. Vandaag maakt de fabrikant van huishoudelijke apparaten bekend dat ze die elektrische auto’s gaan bouwen in Singapore.

Dichtbij de productiekringen

Naar verluidt werd ook het Verenigd Koninkrijk genoemd als potentiële fabriekslocatie. Met het oog op de gloednieuwe testtrack die Dyson in het Britse Wiltshire heeft laten bouwen – speciaal voor tests met hun elektrische auto – helemaal niet zo’n gek idee. Uiteindelijk werd het toch Singapore, omdat dat dichterbij de bestaande klanten- en productiekringen ligt.  Volgens Financial Times gaat het bedrijf twee miljard Britse ponden investeren in de ontwikkeling van de batterijen en het construeren van de auto. Over de verdere plannen heeft Dyson nog niets losgelaten, gelukkig biedt bovenstaande genoeg stof tot nadenken.

Afwachten tot 2021

De nieuwe fabriek wordt naar verwachting rond 2020 gerealiseerd. In 2021 moet de elektrische Dyson auto arriveren, als eerste van een vloot elektrische voertuigen van het merk. We zijn benieuwd hoe dat uit gaat pakken, want tegen die tijd zullen er zonder twijfel veel meer elektrische concurrenten zijn dan de Jaguar I-Pace, Audi e-tron, Mercedes EQC en de modellen van Tesla.

Nu maar hopen dat ie niet zuigt. Of klinkt als een stofzuiger.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie