De politie van de Australische staat Victoria is helemaal klaar met straatracers en andere doerakkerij op de openbare weg. Misdraag jij je in hun jurisdictie? Dan stoppen ze je auto in de pletter. Om te laten zien dat het geen bluf is, deelt de politie deze video online.

Het gaat vooral om mensen die zogenoemde ‘hoon meets’ en straatraces plannen en uitvoeren. Hooning, voor degenen die internetvreemd zijn en/of Ken Block niet kennen, is het uitvoeren van burn-outs en driften. Leuke dingen die je beter niet op de openbare weg kunt doen, dus.

De Nissan 180SX was van een 25-jarige man was gepakt voor roekeloos rijgedrag met grote kans op zwaar letsel. De Nissan Skyline R33 was van een 23-jarige man met gelijksoortige aanklachten. In totaal werden zeven auto’s geofferd aan de pletgoden. Met replicavelgen en al. De rest van de auto’s zijn Fords en Holdens. De politie nam al 24 auto’s in beslag sinds de wet van kracht werd in 2015.

Politie gooit auto’s van straatracers in de pletter

Reacties

  • k heeft op 26 januari 2018 geschreven:

    dan hebben ze dat afgekeken van Amerika die doen dit helaas al jaren, stelletje barbaren hier zit iemand zijn bloed zweet en tranen in zijn liefhebberij, uitlaatklep en zelfs sociale leven hup ff in een minuutje tot een klein pakketje wat bereiken ze hiermee, de echte liefhebber stop je er niet mee, het enige dat dit oplevert is dat sommige motoren die gebruikt worden, nissan’s rb en Toyota 1 en 2 jz’s e.v.a alleen maar zeldzamer en dus duurder worden. dit is niet te stoppen ze zouden beter meer dragstrips en circuits bouwen zodat men niet zo ver hoeft te reizen om bv op zaterdag avond ff een sprintje te trekken, maak ook deelname aan dit soort event’s goedkoper en haal zo de racers van de straat

    Reageer
  • hermiepie heeft op 25 januari 2018 geschreven:

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)