Auto's die zelf kunnen inparkeren, auto's die kunnen zien of er een hert op de weg staat of een systeem dat je auto recht houdt als je even in slaap valt. We zijn zelfs inmiddels in het tijdperk beland van auto's die uit zichzelf kunnen rijden, veel gekker kan het niet worden toch? Mooi wel. Bij Volvo.

Stel je voor: je loopt de supermarkt in om wat boodschappen te doen, heel gewoon. Vervolgens loop je terug naar je auto en zit er een postbode in je auto… niet zo heel gewoon. Toch is deze werkelijkheid dichterbij dan je denkt, want Volvo en start-up Urb-It zijn namelijk een samenwerking gestart.

Met hun nieuwe dienst kun je een pakket bestellen en belooft Urb-It dat het binnen twee uur in je Volvo ligt. Dit doen ze door middel van eenmalige aan hen verstrekte digitale sleutel. Hiermee kan de bezorger traceren waar je Volvo staat en je pakketje in de auto leggen; geen gewacht meer op de bezorger. 

Gelukkig zijn er ook nog een aantal regels die ervoor zorgen dat de veiligheid gegarandeerd kan worden. Zo kan de Volvo-eigenaar precies zien wie de auto binnensluipt en worden de bezorgers alleen betaald voor afgeleverde pakketten. Er zal eerst getest worden in Stockholm, en vanaf 2025 wil Volvo deze dienst in meer dan 200 steden actief hebben. We weten nog niet of we dit nou zo'n heel goed idee vinden, wat denk jij?

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie