Nee hoor, geen gekke Harry Potter-referenties op de dinsdagmiddag. De weg is weg, écht. Vandaag deed zich een gekke fout in de navigatiefunctie van Google Maps waardoor een stuk van de snelweg A2 was verdwenen, zo meldt het AD. De exacte oorzaak is niet bekend, maar volgens Google is de fout opgespoord en zou hij snel moeten verdwijnen.

Het gaat om het stuk snelweg tussen Vinkeveen en Breukelen. Niet alleen stuurt Google Maps je binnendoor, het gele lijntje van de snelweg ontbreekt ook echt. Het digitale stuk snelweg van Breukelen naar Vinkeveen, de andere kant op, ligt er nog wel. Geen paniek: van een van onze verslaggevers hebben we gehoord dat het asfalt er in het echt nog wel ligt. Ook Rijkswaterstaat bevestigt dat het stuk van de A2 niet echt verdween.

Foto: Screenshot Google Maps

Hoe kan een stuk snelweg echt verdwijnen?

Nu we er toch zijn: hoe kan een stuk snelweg echt verdwijnen? In 2016 verdween een vijfbaansweg in Japan van het ene op het andere moment. Door een zinkgat (of sinkhole) kunnen er plots grote kraters ontstaan. Zinkgaten komen bijvoorbeeld voor als er een mijn instort, of als er een leiding barst en er ondergronds een holle ruimte ontstaat.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear