Subtiliteit zul je in het woordenboek van Mansory niet snel vinden. Of misschien nu toch wel. Onder het kopje ‘dingen waar we een afkeer tegen hebben’. Raar kopje voor een woordenboek, trouwens. Iedereen weet dat de projecten van Mansory hier en daar een klein beetje (heel erg) over de top zijn. Scroll dit lijstje even door en je bent weer op de hoogte.

Overmatig samengeperst koolstofvezel gebruik – dat Mansory ‘Marble Collage’ noemt – is bij elk project tegenwoordig een belangrijk thema. Waarom je een auto wilt hebben die eruit ziet als het aanrecht uit je keuken is en blijft voor ons een raadsel.

Trendsetter

Het gebruik van samengeperst koolstofvezel is inmiddels een trend geworden. Mansory was een van de eerste die het samengeperste koolstofvezel gebruikte. Nu kun je het materiaal ook terugvinden in de Huracan Performante.

Net zoals hun auto’s, houdt Mansory zelf ook van opscheppen: ‘Anders dan andere tuners maakt Mansory de koolstofvezel onderdelen zelf door een stoommachine te gebruiken. Hiervoor is een hoop kennis nodig, maar gelukkig hebben onze ingenieurs en ontwerpers dit kunstje inmiddels onder de knie.’

Hoe zit het met deze Mansory Porsche?

Op het eerste oog lijkt deze Mansory Porsche Turbo S subtiel, en bijna smaakvol. Scherpe kijkbuiskindertjes hebben natuurlijk al snel de kentekenplaat gespot, met het logo van Mansory. Dat kan niet veel goeds betekenen. Zoom je in, dan begrijp je al beter waarom de kentekenplaat daar zit: samengeperst koolstofvezel. Alle luchtinlaten zijn omringd met het materiaal, hetzelfde geldt voor de kofferbak, spoiler, diffuser, en bumpers. De vormen zijn subtiel, maar het materiaal niet. En het scheelt dat het zit op een grijze Porsche. Keukenbladenfabrikanten zullen gek op deze Mansory Porsche zijn.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie