Tof nieuws van Ford vandaag: speciaal voor de nieuwe film Need for Speed, gebaseerd op de gelijknamige reeks games, hebben ze een extra brute Mustang gebouwd. Met 900 pk.

Als een van de populairste filmauto's ooit – meer dan 3.000 film- en tv-optredens, met als hoogtepunt die in de Steve McQueen-thriller Bullitt (1968) – heeft de Mustang een naam hoog te houden. Daarnaast viert het model volgend jaar, wanneer Need for Speed uitkomt, zijn vijftigste verjaardag. Alle reden voor Ford om er iets spectaculairs tegenaan te gooien in de vorm van deze zilver-met-blauwe sloper.

De 5,8-liter supercharged V8 is aangepast door Ford Racing en levert nu dus – we noemen het bizarre cijfer nog maar een keer – 900 pk (movie magic misschien?). De carrosserie werd hier en daar aangepast, het onderstel werd verlaagd en een paar uitzinnige 22-inch jetsers vonden hun weg naar de uitgeklopte wielkasten. De lak is van een speciale soort, die oplicht in het donker. Dat komt hier vast niet door de keuring.

De première van Need for Speed staat gepland voor maart 2014. Momenteel is de film nog volop in productie. Er is een hoofdrol weggelegd voor Aaron Paul, beter bekend als Jesse Pinkman voor de Breaking Bad-fanaten. Gezien de spelletjes (die we vijftien jaar geleden al op onze hondstrage pc's probeerden te spelen – ah, wat vliegt de tijd) en onderstaand filmpje mogen we rekenen op Fast & Furious-achtig vermaak, maar dan met nog meer auto's, racen en crashen. Lijkt ons prima. Popcorn erbij?

 


Reacties

Meer van TopGear