Ben je het spuugzat dat je door een net iets te zelfvoldane Bep op de e-bike voorbij wordt gereden bij tegenwind? Dan moet je niet vuur met vuur bestrijden en een e-bike kopen, maar nog een stap verder zetten. Super73 helpt je daarbij. Het Californische bedrijf focust normaal op e-bikes, maar bij het nieuwste model ontbreken de trappers.

Super73 wil de springplank zijn voor fietsers die momenteel e-bikes bezitten en willen upgraden naar een motorfiets. Deze C1X zou motorprestaties moeten hebben, maar dan met een drastisch verminderd formaat en gewicht. Bij doorsnee motorfietsen zijn de wielen ongeveer 17 inch, maar bij deze C1X meten ze slechts 15 inch.

De Super73 C1X kan wel de snelweg op

Ook is de wielbasis een stukje kleiner. Je hebt een motorrijbewijs nodig om met de C1X te rijden en de topsnelheid zal naar verwachting ergens ten noorden van 130 km/u liggen. Klinkt als een prima ding voor woon-werkverkeer op een mooie zonnige dag.

Foto: © Super73

De kleine afmetingen zouden hem redelijk wendbaar moeten maken. Er is nog niets bekend over de specificaties van de batterij, maar Super73 zegt wel dat snel opladen tot 80 procent minder dan een uur duurt, terwijl het totale bereik ongeveer 160 kilometer zou moeten zijn.

De retrofuturistische styling en de graphics in de stijl van de jaren negentig mogen wat ons betreft blijven op de productieversie. Blijkbaar is de ontwikkeling in volle gang met plannen voor eerste leveringen (waarschijnlijk in de VS) tegen het einde van 2023.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)