Heerlijk is het. Rijden in je enorme SUV, je torent hoog boven het gepeupel uit en verkeert in de veilige wetenschap dat al die overstromingen van tegenwoordig geen enkele belemmering vormen voor jouw heilige koe.

Maar toch… ergens in de verte klinkt wellicht een zachte stem die roept dat zo’n grote auto helemaal niet goed is voor het milieu. Dat is je geweten. Gelukkig doet Land Rover zijn best om mensen zoals jij tegemoet te komen. Sinds vorig jaar was het al mogelijk om de uitstoot van CO2 van je nieuwe Range Rover of Discovery af te kopen. Bij aanschaf van je auto betaal je een soort groene toeslag, waarmee projecten op gebied van windenergie of aanplant van bossen worden gesteund. Op die manier is de vervuiling die je gedurende de eerste 70.000 kilometer met je auto veroorzaakt, gecompenseerd.

Ditzelfde programma laat Land Rover nu ook los op oudere modellen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je met een gerust hart in je twintig jaar oude Defender kunt blijven rondrijden. Om deel te nemen betaal je een kleine 150 euro, die volledig ten goede komt aan een onafhankelijke milieuorganisatie. Hopelijk leg je daarmee je geweten het zwijgen op.

Reacties

Meer van TopGear