Suzuki heeft niet vaak nieuws, en als ze het al hebben, dan staan we er meestal niet echt om te springen. Deze keer wel.

Op de autoshow in New York onthulde het Japanse merk namelijk een supertegekkemega-uitvoering van de Kizashi: de Apex Turbo Concept. Het doel: laten zien dat niet alleen Subaru en Mitsubishi hete sedans kunnen bouwen. De manier: een dikke Garrett-turbocharger met intercooler op de 2.4 viercilinder schroeven. Het gevolg: een geschatte 275 tot 300 pk.

Vervolgens hebben ze de ontwerpers van de Suzuki GSX-R superbikes erbij gehaald om de boel eens in een opzichtig kleurtje te dopen. Onderstel nog een beetje aanpassen, zwarte velgen erop en presto: het is zowaar een gave Suzuki. Voor zo ver bekend zijn er geen productieplannen, maar je weet het natuurlijk nooit.

Overigens presenteerde Suzuki ook een slaapversie van de Kizashi, genaamd de EcoCharge Concept. Wat dit is? Een hybride: benzinemotor, elektromotor, accu’s. Niks meer, niks minder. Als je het niet erg vindt, blijven wij nu nog even bij deze Apex Turbo staan kijken.

Reacties