Suzuki trekt de stoute schoenen aan en brengt hun middelgrote Kizashi sedan naar onze contreien. Het segment van de Passat en Mondeo is compleet nieuw voor de Japanners, maar de Kizashi wordt op meerdere markten enthousiast ontvangen. Dus waarom niet in ons kritische, ‘wat de boer niet kent’-gedeelte van Europa? Wie niet waagt, wie niet wint.

We zien de Kizashi verschijnen met een flinke 2,4-liter viercilinder benzinemotor, goed voor 178 pk en 230 Nm. Deze is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak (183 g/km CO2, C-label) maar kan ook besteld worden met een zestraps cvt-automaat. In die uitvoering krijgt de Kizashi meteen vierwielaandrijving mee. Een dieselversie levert Suzuki niet, wat de verkopen nog wel eens parten kan gaan spelen.

Noemenswaardig is de standaarduitrusting van de Kizashi; die is riant. We noemen 18-inch velgen, een elektrisch schuif/kanteldak, elektrische met leer beklede stoelen, parkeersensoren rondom, automatische gescheiden airco, radio/mp3 met usb en BlueTooth, xenonverlichting, en ga zo nog maar even door. Er blijft dus weinig te wensen over, en dat terwijl de Kizashi met handbak voor 32.499 euro in de Nederlandse prijslijst staat. Voor nog eens 4.000 euro extra heb je de automaat/4WD-variant. Schappelijk, lijkt ons.

Vanaf december staat de Kizashi bij de Suzuki-dealers.

Advertentie

Reacties

Advertentie