De Los Angeles Auto Show begint langzaam maar zeker een optocht van  concept cars te worden. Ook Suzuki laat zien dat de designafdeling geen duimen heeft zitten draaien, en presenteert een nieuw concept op basis van de SX4.

Het gaat in dit geval om de Makai Concept, de zoveelste poging van een autofabrikant om een auto te maken die alleen maar om lifestyle draait. Om jonge, sportieve mensen aan te spreken heeft de Makai geen dak, maar wel dakdragers op de voorste raamstijl en de achterste rolbeugel. En wat kun je daar op bevestigen? Precies, twee surfplanken.

We hebben het nooit zo op dit soort studiemodellen, vooral omdat het gaat om allerlei onzinnige ideeën die het stadium van productie toch nooit halen. We kunnen alleen maar hopen dat Suzuki de kleur oranje toevoegt aan het kleurenpalet van de SX4, want die kleur staat hem erg goed. Maar de 19 inch wielen zijn dan weer wat veel van het goede, al lijken schijfremmen rondom met geperforeerde remschijven ons dan wel weer een goed idee.

Ook in het interieur van de Makai hebben de designers zich uitgeleefd. Vier geventileerde stoelen, een Momo stuurwiel en grappige sfeerverlichting moeten de boel een wat sportievere uitstraling geven, dan bij de gewone SX4 het geval is. Misschien dat Suzuki de auto binnenkort ook naar Essen kan halen. Liefhebbers van tuning houden meestal wel van dit soort grappen.

Reacties

Meer van TopGear