Wie pak-hem-beet achttien jaar geleden zijn zuurverdiende vakkenvulloontje bij elkaar sprokkelde om een Tamiya te kopen, herkent de worsteling met verlichting nog wel. De koplampen waren in die tijd veelal gewoon stickers en er waren geen verlichtingskitjes. Je moest op de fiets naar de Halfords of de Hema om daar fietslampjes te kopen om die vervolgens om te solderen. Of gewoon zonder verlichting rijden.

Liefhebbers van RC-auto’s hebben het gelukkig al enkele jaren veel makkelijker. Nieuwe modellen worden veelal met verlichting geleverd, of in ieder geval met voorbereiding voor verlichting. Check bijvoorbeeld deze nieuwe Ford Bronco van Tamiya, waar je alleen maar een set led’jes in hoeft te prikken. Het nieuwe model van Tamiya staat op het CC-02-chassis en is schaal 1 op 10, wat neerkomt op een lengte van 45 centimeter.

Nog wel even zelf in elkaar sleutelen

De Tamiya Ford Bronco komt als een bouwkit naar je huis. Je moet de plastic kap nog zelf een kleurtje geven en zaken als het dakrek en de bullbar monteren. Ook moet je de batterij, de afstandsbediening (plus ontvanger) en de stuurmotor zelf regelen. De prijs van de Tamiya Ford Bronco is nog niet bekend. Vergelijkbare modellen op hetzelfde chassis kosten ongeveer 270 euro in Nederland.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear