We schreven al eerder dat Nanjing Auto druk bezig is om MG te reanimeren, maar nu lijkt het erop dat de Chinezen ook het aloude Austin Healey nieuw leven wil inblazen. Het bedrijf zou hiervoor de krachten willen bundelen met Healey Automobile Consultants en HFI Automotive.

Vorig jaar verkochten erfgenamen van Donald Healey, de oprichter van Austin Healey, de merknaam aan het Brits-Amerikaanse HFI Automotive. Wel bleven ze met het bedrijf Healey Automobile Consultants aandeelhouder. Kort na deze transactie lanceerde HFI plannen voor een sportauto op basis van de Healey 3000, de auto die in de jaren ’50 en ’60 zo succesvol was en ook nu nog een gewilde klassieker is. Ook zou er een wat goedkopere variant van de Healey Sprite moeten komen. Alleen is het sinds die aankondiging gebleven bij een flauwe tekening.

En nu is het wachten tot bekend wordt waar de nieuwe fabriek van Austin Healey komt te staan. We lazen al eens iets over een mogelijke verhuizing naar Wales, maar het zou ook heel goed kunnen dat er ruimte wordt vrijgemaakt in de fabrieken van MG in Longbridge. Hopelijk worden we heel binnenkort verwend met een nieuwe Austin Healey 3000.

Reacties

Meer van TopGear