Volkswagen heeft verklapt wat het allemaal van plan is op het eigen feestje, de IAA in Frankfurt. Behalve de nieuwe Tiguan en een hele vloot schone BlueMotions toveren de Duitsers een prototype voor een nieuwe stadsauto uit de hoge hoed.

Dat prototype gaat nu nog door het leven als City Expert. Een saaie naam voor wat misschien wel een van de belangrijkste concepten gaat worden die Volkswagen de afgelopen jaren heeft uitgebracht.

De eigen marketingtaal van Volkswagen heeft het fraai verwoord. ‘Het hart van de veelzijdige City Expert klopt op dezelfde plek waar de viercilinder boxermotor van de Kever ook ooit lag. Jawel, we krijgen dus weer te maken met een Volkswagen die de motor achterin heeft. Verder laten de Duitsers nog niet veel los over de City Expert, maar wel verklappen ze alvast dat het een auto wordt voor markten wereldwijd. De prijs zou voor Europa ruim beneden 9.000 euro komen te liggen, terwijl mensen in de zogenoemd opkomende markten minder dan 7.000 euro op tafel hoeven te leggen. Zou het succes van de oorspronkelijke Kever nog te evenaren zijn?

Reacties

Meer van TopGear