Normaal houden we ons niet zo bezig met alle terugroepacties, maar dit is toch wel een uitzonderlijk lullige. Niet voor het automerk, maar meer voor de eigenaren van de auto’s – potentieel dan. Mercedes moet in Amerika 1,3 miljoen voertuigen terugroepen voor een software-update. Ook in Nederland zijn er auto’s aan de beurt, al is nog niet bekend hoeveel. Vanaf 6 april mogen de auto’s in de VS terug naar de dealer en het is onverstandig om je Mercedes voor die tijd te crashen. Daarna trouwens ook. Gewoon even een tipje van ons.

Veel moderne Mercedessen zijn namelijk voorzien van de dienst eCall. De dienst signaleert een ongeluk en belt dan automatisch de hulpdiensten. Handig als de bestuurder zelf klem zit of bewusteloos is geraakt door het ongeluk. Er zijn al praktijkgevallen bekend waar de dienst waarschijnlijk mensenlevens heeft gered. Het vervelende is echter dat er een fout zit in eCall waardoor de hulpdiensten naar de verkeerde plek worden gestuurd. Het gaat om Mercedessen van de bouwjaren 2016 tot 2021.

Tot nu toe is er één geval bekend in Europa waar eCall de hulpdiensten naar de verkeerde plek stuurde. Mercedes hoopt de meeste updates over the air (OTA) uit te kunnen voeren. Voor deze update hoef je dus niet naar de dealer, maar moet je je auto gewoon via het internet updaten. Er zullen auto’s zijn die wel naar de dealer moeten, deze mensen krijgen bericht vanuit Mercedes voor de terugroepactie – of hij wordt uitgevoerd als je toch naar de dealer gaat.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear