Wat is sneller dan een Tesla Model S P100D? Een Tesla Model P100D na een rigoureus dieet. Het interieur is verdwenen. Het enige dat overblijft zijn de onderdelen die de auto laten sturen, gaan en stoppen. En een schermpje. Of twee. De wielkasten zijn serieus uitgeklopt en een DTM-vleugel drukt Tesla Model S-racer op de grond. Het onderstel is ietsjes aangepast en de remmen krijgen betere koeling. De bandjes plakken ongetwijfeld een stukje beter dan het straatrubber waarmee de sedan uit de fabriek komt.

Hoe snel is de Tesla Model S-racer dan? De top is slechts 250 km/u, dat valt dus mee. Het gaat om de verbazingwekkende acceleratie: in 2,1 seconden zit de racer op 100 km/u. Dat is sneller dan zo’n beetje alles wat je je kunt bedenken, inclusief de Bugatti Veyron. Op deze modificaties na kijk je naar een standaard Tesla Model S P100D; er is dus niet veranderd aan de motor of batterij. Mocht je zo gek zijn, kun je deze auto dus zelf nabouwen voor op straat.

Waar kan ik de Tesla Model S-racer zien?

In het Electric GT Championship. Twintig identieke Tesla’s nemen het tegen elkaar op tijdens races over de hele wereld. Bijvoorbeeld op Zandvoort, Catalunya, Mugello en de Nürburgring. De Nederlander Tom Coronel rijdt ook mee en jij misschien ook: het Electric GT Championship zoekt nog coureurs. Dien hier je sollicitatie in.

Reacties

  • Sharkey heeft op 20 januari 2017 geschreven:

    Wat een vet idee! Misschien komt het dan toch nog goed met elektrische auto’s en racen!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)