Hoe efficiënt laadt een Tesla op als een Ford Raptor hem sleept? Kan de Tesla op die manier opgeladen worden? Deze mannen zochten het uit. Ze haakten een sleeptouw aan een Tesla Model 3 Performance en een Ford Raptor. Vervolgens sleepten ze de elektrische hatchback om te onderzoeken of ze zo de Tesla genoeg kunnen opladen om vervolgens een ronde te rijden op eigen kracht. Bij 30 km/u lijkt het er inderdaad op dat de Tesla zichzelf oplaadt. Elke kilometer die de Tesla aflegt achter de Ford, laadt de batterij 1 kWh op. Dat is behoorlijk. Na één ronde, die 1,4 kilometer lang is, is de batterij van de Tesla met 2 procent opgeladen.

Je kunt een tesla dus opladen door hem te slepen

Nu is nog de vraag: hoever kunnen ze rijden van de energie die ze in die ene ronde opwekten? Ook dat proberen ze uit. De verwachting is dat ze hier een halve ronde mee kunnen rijden. De Tesla Model 3 Performance rijdt met de energie die hij opwekte tijdens het slepen meer dan een volle ronde. En er werd ook niet bepaald rustig gereden met de Tesla. Op bepaalde stukken tikt hij 160 km/u aan.

Vervolgens rijden ze met beide voertuigen vier rondes op het circuit. Daarna kijken ze hoeveel benzine de Ford gebruikt om de Tesla te slepen en hoe ver de Tesla vervolgens kan rijden met de opgewekte energie. Tijdens het slepen gebruikt de Raptor 69 liter per 100 kilometer. Het is dus efficiënter om de Tesla op te laden door hem te slepen met de Raptor en vervolgens met de Tesla verder te rijden, dan om dezelfde afstand af te leggen met de Raptor. Wow, wetenschap.

Reacties

 • Alex heeft op 15 november 2019 geschreven:

  En wat verbruikt de Raptor zonder dat hij een auto sleept?

  • Maurits van den Arend heeft op 17 november 2019 geschreven:

   De mijne gebruikte gemiddeld 27,2 liter

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear