Nieuw van Tesla: een goedkope verzekering voor je Tesla. Het bedrijf is van mening dat ze zelf veel aantrekkelijker premies kunnen aanbieden dan andere verzekeraars. Elon Musk heeft het zelfs over 20 tot 30 procent lagere tarieven.

In eerste instantie wordt de goedkope Tesla-verzekering alleen in de staat Californië aangeboden. De rest van de VS zal in een later stadium aan de beurt zijn. Of de rest van de wereld daarna volgt, is nog niet bekend.

Waarom komt Tesla met een goedkope Tesla-verzekering?

Deze zet heeft er ongetwijfeld mee te maken dat Tesla eind 2020 een vloot van autonome taxi’s wil hebben rondrijden. Autonoom, als in: letterlijk met niemand achter het stuur. Geen verzekeraar die zijn handen aan zoiets wil branden in zo’n vroeg stadium, dus zal Tesla dat aspect zelf op zich moeten nemen.

De goedkope Tesla-verzekering is daarnaast een logische stap voor het merk omdat niemand zoveel inzicht heeft in het gebruik, het onderhoud en de veiligheid van hun auto’s als zijzelf. Nu hebben wij op dit moment al redelijk het idee dat we in de gaten gehouden worden als we in een Tesla rijden, met alle data die constant over en weer wordt gestuurd. We weten niet of we daar nog een verzekeringsaspect aan willen toevoegen. Dat je meteen een paar treden moet inleveren als je een keer te hard rijdt (niet dat we dat ooit doen…) of je richtingaanwijzer vergeet te gebruiken (goed, dat overkomt ons écht nooit). Dat zal vast wel meevallen, maar toch.

Inwoners van Californië kunnen de goedkope Tesla-verzekering binnen een minuut afsluiten op de site van Tesla.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear