Ramkrakers met (letterlijk) grote ambities opgelet: de snelste bestelbus ter wereld staat te koop. Grijp dan deze kans om een stukje internetgeschiedenis te kopen. Bijna tien jaar geleden claimde de Volkswagen Transporter met de naam TH2RS de titel van Snelste Bestelbus ter Wereld.

De eigenaar van tuningsfirma TH Automobile Berlin vestigde het record op Nardò: 310,7 km/u. Best idioot. De 3,6-liter zescilinderboxermotor (drie keer woordwaarde!) uit de Porsche 911 Turbo produceerde toen nog 800 pk. En het was geen kwestie van een giga-turbo monteren en klaar. TH legde de Porsche-motor achterin (zoals vroeger), modificeerde de onderkant voor meer downforce en monteerde de bestuurdersstoel pontificaal in het midden, net als in een McLaren F1.

Zo’n 3.500 kilometer geleden is de 996-motor gereviseerd en vermoedelijk is de auto toen teruggetuned naar 647 pk. Volgens de advertentie haalt de Transporter alsnog zo’n 310 km/u. Het lijkt ons stug dat het daarmee ineens niet meer de snelste bestelbus ter wereld is.

In 4,9 seconden zit het RS-gekleurde beest op de 100 km/u. Alle vijf inzittenden krijgen een eigen kuipstoel. En een klein detail: je kunt hem laten uitlezen bij Volkswagen én Porsche. Dus als dat onvermijdelijke controlelampje gaat branden, weet je direct waarom. Kopen? Hij is net iets minder duur dan een Porsche 911 GTS. Voor 155.500 euro mag je ‘m meenemen naar Nederland.

Thx to Gijs voor de tip.

Reacties

  • Henk heeft op 7 december 2019 geschreven:

    Lelijk!

    Reageer
  • Kees heeft op 8 januari 2018 geschreven:

    Renault heeft al meer dan 20 jaar geleden een busje (Renault Espace) voorzien van een formule 1 motor (waarschijnlijk nog meer pk’s dan deze VW), ik heb hem nog eens zien rondrijden op Zandvoort. Toen riepen we: busje komt zo (dat was toen een populair liedje in Nederland).

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)