Een lunchafspraak is de snelste route naar de friendzone. Afspreken moet je in de avond doen. Dat is tenminste de wijsheid van Ryan Reynolds in Just Friends. Maar midden in de nacht afspreken, dat is misschien ook geen wijs idee. Een 32-jarige Amerikaanse ging ver na Sesamstraat nog op date en dat kostte hem zijn Jaguar F-Type Convertible.

De 32-jarige kerel was nog niet zo lang geleden gescheiden en besloot dat swipen op Tinder wel de leegte kon vullen. Na wat vegen kwam hij een leuke vrouw tegen die hem ook wel zag zitten. The Verge vertelt hoe deze Tindermatch na de eerste date ervandoor ging met zijn Jaguar.

De rode vlaggen komen snel tevoorschijn

Nog voor de date plaatsvindt, toont de match al wat rode vlaggen. De date vraagt of ze niet gelijk een hotel kunnen boeken. Nu maakt dat anno 2023 niet zoveel uit, maar de vrouw vraag wel expliciet of hij het hotel met contant geld wil betalen en niet met een creditcard. Daarna vraagt de vrouw wat voor auto de man rijdt, met als vervolgvraag of zij dan mag rijden.

De twee spreken af en de man laat zijn date in zijn Jaguar F-Type Convertible rijden – een auto die hem ongeveer 50.000 euro heeft gekost. Volgens The Verge reed de vrouw heel wispelturig en lijkt niet zo goed te weten waar ze heen gaat. Het is uiteindelijk al na middernacht als ze besluiten ergens te gaan eten. Omdat het al zo laat is, gaan ze naar een fastfoodketen.

Pas in het onflatteuze licht van het restaurant, ziet de man dat zijn date helemaal niet lijkt op de profielfoto’s en hij realiseert dat ie te maken heeft met een catfish. Na het eten vraagt de date of ze weer mag rijden. De man stemt in en de vrouw rijdt zogenaamd naar het huis van een vriend, waar ze overnacht. De hotelplannen zijn dus al van de baan, schijnbaar.

Het wordt ongemakkelijk

Bij het huis parkeert de vrouw de auto en stuurt ze een bericht naar haar vermeende slaapadres. Aanbellen wil ze niet en de twee wachten tien ongemakkelijke minuten in de auto, totdat de vrouw moet plassen. Dit gaat ze doen in de bosjes, maar ze neemt wel de sleutel mee van de auto. Daar zit de man; om 2 uur in de nacht in het pikkedonker in zijn eigen auto.

En dan gebeurt het voorspelbare. De vrouw komt terug, gaat zitten achter het stuur, maar dan verschijnen ook twee andere mannen. Eentje met een pistool en de andere met een groot mes. De overvallers pakken zijn horloge, telefoon en zijn portemonnee af. Een portemonnee waar overigens geen contant geld in zat voor het hotel, want dat heeft de man toch niet gepind.

De voormalig Jaguar-eigenaar loopt door de regen naar een metrostation en mag daar een telefoon gebruiken om de politie te bellen. De agenten geloven de man eerst niet en denken dat hij beroofd is tijdens een drugsdeal. Als het papierwerk geregeld is, vertelt de man zijn verhaal op Instagram en hier en daar wordt het opgepakt door andere kanalen.

Iemand weet waar de auto is

Ene Chase leest het verhaal en stuurt de gedupeerde een berichtje. De man claimt een informant te zijn voor de politie en zegt dat hij weet waar de Jaguar is. Een heler biedt de auto te koop aan voor 30.000 dollar, zegt hij. Chase zegt dat hij de man wil helpen om zijn auto terug te krijgen. Als voormalig dief wil hij zijn leven beteren, zo beweert hij.

Hoewel de politie de man niet kent, gaan ze toch akkoord met een operatie om de auto terug te halen. Chase maakt binnen 24 uur van de diefstal een afspraak met de verkopers van de Jaguar en een vriend van de eigenaar zou zich voordoen als een koper. Zodra de Jaguar tevoorschijn komt, zou de politie in actie komen en iedereen arresteren.

De Jaguar crasht en is afgeschreven

Het plan gaat precies als verwacht tot het punt dat de politie in actie komt. De boeven zien een kans om in de Jaguar te vluchten. De achtervolging betekent helaas het einde voor de Jaguar. De auto crasht en is niet meer te repareren. In de auto vindt de man wel zijn portemonnee terug. Zijn horloge wordt uiteindelijk bij een pandjeshuis teruggehaald.

En zo loopt een horrordate via Tinder uit in een Jaguar die compleet afgeschreven is. De man vertelt overigens aan The Verge dat ie de datingapp inmiddels weer geïnstalleerd heeft. Met de Jaguar is hij wel klaar; hij rijdt nu een Chevrolet Corvette.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie