Kun jij voortaan je toekomstige ex-vriendin naar links swipen in de file? Fileflirten 2.0! Een nieuwe afspraak tussen automerken maakt het makkelijker voor ontwikkelaars om applicaties te ontwikkelen voor auto’s. Ford, Toyota, Mazda, Subaru, Suzuki, Peugeot en Citroën werken samen met SmartDeviceLink Consortium, een non-profit organisatie die werkt aan een open source software platform.

Nee, we hebben geen beroerte en de bovenstaande woorden bestaan echt. Voor de wie niet in het digitale tijdperk geboren is: de automerken gaan dezelfde software gebruiken voor hun infotainmentsystemen, zodat ontwikkelaars maar één applicatie moeten ontwikkelen. Alle auto’s spreken als het ware dezelfde taal richting de apps.

Het maakt dan niet uit of je in een Ford of Mazda stapt, op het moment dat jij je smartphone koppelt, werken je apps in de auto. De spraakbesturing en de knoppen op het stuur spuwen allemaal dezelfde signalen richting je telefoon, dus die werken dan direct ook.

De kans dat je kunt Tinderen met het touchscreen van je auto is wellicht niet zo groot, maar denk even aan de andere toepassingen. Integratie van Spotify of Flitsmeister bijvoorbeeld. Handig toch?

Reacties

  • Ewout Honig heeft op 7 januari 2017 geschreven:

    Tinderen. Het is nu wel duidelijk; deze site wordt volgeschreven door pubers. Zielig. Moet je allemaal artikelen schrijven over auto’s die je niet eens kunt betalen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)