Het was nog nooit zo druk op Schiphol als vandaag. Meer dan 230.000 reizigers gingen door de draaideuren van de grote luchthaven. Je vakantie begint direct met een flinke portie stress en drukte. Dat wil je niet. Moet je nog op reis? Dan hebben wij 5 uitstekende tips om de recorddrukte op Schiphol te vermijden

01. Pak de auto

Reken even mee. Je moet drie uur van tevoren aanwezig zijn op Schiphol. Door de drukte sta je vóór Schiphol in de file, of je zit in een drukke trein. Tel daar dus maar een uurtje reistijd bij. En dan is het vaak nog minimaal twee uur vliegen. De luchthaven waar je landt, bezwijkt ook haast onder de drukte. Dus: wachten bij de douane, wachten op je koffer en wachten op je taxi. We zijn nu bijna 8 uur verder. Je had al in Kopenhagen kunnen zijn met de auto.

02. Pak de auto

We horen je denken: dan sta je in de file op de snelweg. Nee: zwarte zaterdag is voorbij. En het is vakantie, dus het is lekker rustig op de weg. Bovendien staat half Nederland op Schiphol.

03. Pak de auto

Oké, kies maar: vier uur wachten op Schiphol, je koffers kwijtraken en daarna in een afgetrapte huurauto met een verdachte vlek op de stoel naar je vakantiehuisje rijden. Om vervolgens een rekening te krijgen voor diezelfde verdachte vlek. Of: in het comfort van je eigen auto, met zoveel bagage als je wilt, een epische roadtrip maken. Juist.

04. Pak de auto

Op de redactie zijn we fervent fan van het niet hebben van bloedproppen. De enige tevreden passagier van een budget-luchtmaatschappij die wij ooit spraken was een foetus met spraakvermogen. En zelfs hij plaatste een lichte kanttekening bij de beenruimte.

05. Pak de auto

Een korte berekening leert dat je van de kosten van één gortdroge sandwich aan boord (die je, hoe halsstarrig je voornemen ook dit keer weer was, toch wel koopt) drie keer kunt tanken. Reis je met z’n vieren, heb je aan de bespaarde kosten genoeg om een hele vakantie van te tanken. Oftewel: als je met de auto op vakantie gaat, heb je een gratis vakantie.

Reacties

  • DE wilde heeft op 31 juli 2017 geschreven:

    Degene die dit flut artikel heeft geschreven kan dus absoluut niet rekenen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)