Een van de leukste dingen van de Tokyo Motor Show is dat zeker de Japanse fabrikanten er altijd uitpakken met de meest buitenissige studiemodellen. We verheugen ons er bijvoorbeeld erg op om plaats te nemen achter de stuurknuppel van de Pivo 2 van Nissan.

En het lijkt ons nog leuker om met deze creatie een paar rondjes te rijden door de straten van Tokio. Al is het alleen maar om te kijken of de ronddraaiende cabine nu echt zo handig is bij het inparkeren. Daarbij nemen we graag de proef op de som met de wielen, die 90 graden kunnen draaien.

Een ander model dat nog in de schoolbanken vertoeft is de Suzuki X-Head, een soort Tonka voor volwassenen. Bij het zien van de foto’s konden we alleen maar bedenken dat we direct naar de dealer zouden hollen als dit gekke vrachtwagentje daar zou staan. Met verschillende opbouwen kun je de X-Head transformeren tot camper of pick-up. En je kunt er zelfs een reddingsvoertuig van maken. De X-Head is met een lengte van 3,5 meter wat korter dan bijvoorbeeld een Jeep Wrangler, maar als je de beelden bekijkt lijkt het wel alsof het een rijdend flatgebouw is. En dat terwijl er onder de motorkap een kleine 1,4 liter motor ligt te snorren. Typisch Japans.

Reacties

Meer van TopGear